Klantenservice
0
Sluiten

  Wij helpen je graag met zoeken.

  Neem contact met ons op en wij helpen met het kiezen van de juiste producten.

  Help mij kiezen

  Essentiële Aminozuren

  Essentiële Aminozuren Ons lichaam kan 11 van de 20 aminozuren zelf aanmaken. Dit zijn de niet-essentiële aminozuren. Negen aminozuren zijn wel essentieel. Die kan ons lichaam niet zelf maken; we moeten ze eten. Waarom heb je essentiële aminozuren nodig? Essentiële aminozuren heeft je lichaam hard nodig, maar worden niet zelf aangemaakt. Deze Toon meer

  Merken

  CATEGORIEEN

  SMAAK

  INHOUD

  TYPE PRODUCT

  Prijs

  -
  1 Product
  Essential Amino Stack

  Essential Amino Stack

  Inclusief Citruline Malaat
  Geen goedkope gronds...
  €21,95
  Bekijken

  Essentiële Aminozuren

  Ons lichaam kan 11 van de 20 aminozuren zelf aanmaken. Dit zijn de niet-essentiële aminozuren. Negen aminozuren zijn wel essentieel. Die kan ons lichaam niet zelf maken; we moeten ze eten.

  Waarom heb je essentiële aminozuren nodig?

  Essentiële aminozuren heeft je lichaam hard nodig, maar worden niet zelf aangemaakt. Deze moet je dus binnenkrijgen via voeding of -supplementen. Dit zijn ze alle negen: fenylalanine, histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, threonine, tryptofaan en valine. Het blijkt dat histidine alleen nodig istijdens de groei. 

  Semi-essentiële aminozuren heeft je lichaam nodig en kan het zelf ook aanmaken, maar maar soms ontstaat hier een tekort aan. Hiervan moet je dus ook zorgen dat je ze binnenkrijgt, aangezien de lichaamseigen aanmaak niet voldoende is. De volgende zes semi-essentiële zijn te onderscheiden: glycine, proline, cysteïne, arginine, glutamine, en tyrosine. Zij kunnen theoretisch door het lichaam worden gesynthetiseerd uit een ander aminozuur.

  Welke aamonizuren zijn er?

  Niet-essentiële aminozuren zijn ook fundamenteel, maar die worden wél door het lichaam zelf in voldoende mate aangemaakt. Hiervan is het dus voor een gemiddeld, gezond persoon niet noodzakelijk om er nog meer van binnen te krijgen via voedsel. Hieronder vind je ze alle vijf: alanine, asparagine, asparaginezuur, serine en glutaminezuur.

  Bij sommige aandoeningen en ziekten kan de behoefte groter zijn dan de synthesecapaciteit, waardoor het gebruik van voedingssupplementen noodzakelijk wordt. Bij FO Nutrition kun je terecht voor supplementen die voldoen aan jouw dieetvoorkeur.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »