Klantenservice
0
Sluiten

  Wij helpen je graag met zoeken.

  Neem contact met ons op en wij helpen met het kiezen van de juiste producten.

  Help mij kiezen

  Antioxidanten

  Antioxidant betekent letterlijk "tegen oxidatie". Oxidatie kan essentiële moleculen in onze cellen aantasten, zoals DNA en eiwitten, die betrokken zijn bij tal van lichaamsprocessen. Toon meer

  Merken

  CATEGORIEEN

  SMAAK

  EIGENSCHAPPEN

  CAPSULES

  TYPE PRODUCT

  Prijs

  -
  2 Producten
  Green Tea EGCG

  Green Tea EGCG

  Het populaire extract van groene thee is nu bij ...
  €14,99
  Bekijken
  L-Glutathione

  L-Glutathione

  L-Glutathione beschikt over immuun versterkende ...
  €17,99
  Bekijken

  Antioxidanten

   

  Wat zijn antioxidanten?

  Antioxidant betekent letterlijk "tegen oxidatie". Oxidatie kan essentiële moleculen in onze cellen aantasten, zoals DNA en eiwitten, die betrokken zijn bij tal van lichaamsprocessen.

   

  Hoe werkt oxidatie?

  Oxideren betekent: zich met zuurstof verbinden. Oxidatie komt vaak voor, en niet alle oxidatiereacties zijn schadelijk. Ze zijn noodzakelijk voor het leven en nemen deel aan talrijke belangrijke processen. De celademhaling is een voorbeeld van "goede" oxidatie; bij dit proces wordt glucose geoxideerd door de zuurstof die we inademen. Dit genereert water, energie (ATP) en koolstofdioxide voor ons lichaam om als brandstof te gebruiken. De oxidatiereacties die voedselbederf en metaal roest veroorzaken zijn minder gewenst.

   

  Ook bekend als vrije radicalenvangers 

  Moleculen zoals DNA zijn nodig om cellen goed te laten functioneren; als een te groot aantal ervan beschadigd is, kan de cel falen of afsterven. Antioxidanten zijn cruciaal omdat zij deze schade kunnen beperken of zelfs voorkomen. Vrije radicalen, zeer reactieve moleculen, veroorzaken doorgaans ongecontroleerde oxidatie in het lichaam. Daarom worden antioxidanten "vrije radicalenvangers" genoemd.

   

  Plantaardige voeding is onze voornaamste bron van antioxidanten, met name fruit en groente. Om een zo rijk mogelijk palet aan antioxidanten binnen te krijgen, is een gevarieerd, gezond dieet met voldoende groente en fruit cruciaal. In de eerste plaats is gezonde voeding dus belangrijk, maar daarnaast kun je extra antioxidanten toevoegen aan je dieet. Probeer bijvoorbeeld de L-Glutathione capsules of de Green Tea EGCG van XXL Nutrition.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »