Klantenservice
0
Sluiten

  Wij helpen je graag met zoeken.

  Neem contact met ons op en wij helpen met het kiezen van de juiste producten.

  Help mij kiezen

  Enzymen & Probiotica

  De betekenis van ‘enzymen’ stamt uit het Grieks, waar het afgeleid is van ‘enzume’, ofwel ‘zuurdeeg’ of ‘gist’. In wezen zijn enzymen eiwitten die in de cellen worden geproduceerd. Aminozuren vormen enzymen; een enzym kan worden gevormd wanneer honderden Toon meer

  Merken

  CATEGORIEEN

  SMAAK

  CAPSULES

  TYPE PRODUCT

  Prijs

  -
  2 Producten
  Probiotics

  Probiotics

  Probiotica staan bij de World Health Organizatio...
  €9,99
  Bekijken
  Lactase 10.000 FCC

  Lactase 10.000 FCC

  Zuivelproducten zijn vaak eiwitrijk, gezond, lek...
  €14,99
  Bekijken

  Enzymen

   

  De betekenis van ‘enzymen’ stamt uit het Grieks, waar het afgeleid is van ‘enzume’, ofwel ‘zuurdeeg’ of ‘gist’. In wezen zijn enzymen eiwitten die in de cellen worden geproduceerd. Aminozuren vormen enzymen; een enzym kan worden gevormd wanneer honderden aminozuren worden samengevoegd.

   

  Er zijn grofweg drie categorieën enzymen: enzymen voor de spijsvertering, enzymen voor het metabolisme (stofwisseling), en enzymen voor de voeding. Spijsverteringsenzymen zijn ongetwijfeld de bekendste enzymen. Zij zorgen ervoor dat koolhydraten, eiwitten en vetten worden afgebroken tot kleinere moleculen. De voedingsstoffen worden dan gemakkelijk opgenomen door je darmen. Deze spijsverteringsenzymen worden in principe door je lichaam zelf geproduceerd. Door voornamelijk rauw voedsel te consumeren krijg je enzymen in je eten. 

   

  Soorten enzymen

  Er bestaan ontzettend veel enzymen! Enkele belangrijke staan hier voor je op een rij: alfa-galactosidase, amylase, betaïne, bromelaïne, fytase, glucoamylase, invertase, lactase, lipase, papaïne en protease.

   

  De enzymactiviteit is belangrijk!

  Er worden altijd acroniemen gebruikt om de activiteit van elk enzym aan te geven. Amylase heeft bijvoorbeeld DU (Dextrinizing Units), protease heeft HUT (Haemoglobin Unit) of SAPU (Spectrophotometric Acid Protease Units), en bromelaïne heeft GDU (Gelatine Digesting Units) voor zijn enzymactiviteit. Wanneer je supplementen van hoge kwaliteit gebruikt, zul je merken dat deze afkortingen worden voorafgegaan door een getal dat de activiteit van de enzymen aangeeft. Hoe hoger, hoe beter!

   

  Probiotica

  Probiotica zijn levende bacteriën die van nature in de darmen voorkomen. "Pro bioticum" betekent letterlijk "voor het leven" in het Grieks en Latijn.

  In de darmen bevinden zich meer dan honderden miljarden goede en slechte bacteriën. De vertering van voedsel wordt geholpen door deze bacteriën, die bekend staan als darmflora. Daarom is het verstandig een gezonde darmflora te behouden.

  In probiotische supplementen zitten bacteriestammen. Een verzameling bacteriën die een bepaalde functie vervullen wordt een bacteriestam genoemd. Ook geslacht en soort onderscheiden elke stam. De namen van de bacteriestammen van een goed probiotisch supplement kunnen je helpen het te identificeren.

   

  Veelvoorkomende bacteriestammen zijn: Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium lactis, Enterococcus faecium, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus salivarius en Lactococcus lactis.

   

  Levende bacteriën zijn van nature aanwezig in sommige voedingsmiddelen. De meeste bacteriën worden echter geproduceerd door verwerking. Micro-organismen zoals gist, schimmels en bacteriën worden toegevoegd tijdens dit proces, dat ook bekend staat als fermentatie. Na fermentatie wordt witte kool bijvoorbeeld zuurkool.

  Andere voorbeelden van gefermenteerde voedingsmiddelen die probiotica bevatten zijn: zuivel (yoghurt, kefir en karnemelk), rauwmelkse kaas (brie, roquefort en gorgonzola), bier, wijn, gefermenteerde sojaproducten (misosoep en tempeh) of gefermenteerde groenten (augurken en kimchi).

  Probeer bijvoorbeeld de Probiotics tabletten van XXL Nutrition. Bij Fo Nutrition vind je de probiotica of andere supplementen die aansluiten bij jouw dieetwensen.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »