Klantenservice
0
Sluiten

    Wij helpen je graag met zoeken.

    Neem contact met ons op en wij helpen met het kiezen van de juiste producten.

    Help mij kiezen

    Enzymen & Probiotica

    De betekenis van ‘enzymen’ stamt uit het Grieks, waar het afgeleid is van ‘enzume’, ofwel ‘zuurdeeg’ of ‘gist’. In wezen zijn enzymen eiwitten die in de cellen worden geproduceerd. Aminozuren vormen enzymen; een enzym kan worden gevormd wanneer honderden Toon meer

    Merken

    CATEGORIEEN

    SMAAK

    CAPSULES

    TYPE PRODUCT

    Prijs

    -
    2 Producten
    Lactase 10.000 FCC

    Lactase 10.000 FCC

    Zuivelproducten zijn vaak eiwitrijk, gezond, lekker en in allerlei verschillende varianten te krijgen. Wat dacht je van magere kwark, melk, yoghurt of natuurlijk je vertrouwde whey shake. Maar helaas kleven er voor sommige mensen ook nadelen aan zuivel, n

    € 14,99
    Bekijken
    Probiotics

    Probiotics

    Probiotica staan bij de World Health Organization bekend als levende micro-organismen die een positief effect hebben op de gezondheid wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd. Veelal zijn dit bacterieën, maar probiotica kunnen zich ook in

    € 9,99
    Bekijken

    Enzymen

     

    De betekenis van ‘enzymen’ stamt uit het Grieks, waar het afgeleid is van ‘enzume’, ofwel ‘zuurdeeg’ of ‘gist’. In wezen zijn enzymen eiwitten die in de cellen worden geproduceerd. Aminozuren vormen enzymen; een enzym kan worden gevormd wanneer honderden aminozuren worden samengevoegd.

     

    Er zijn grofweg drie categorieën enzymen: enzymen voor de spijsvertering, enzymen voor het metabolisme (stofwisseling), en enzymen voor de voeding. Spijsverteringsenzymen zijn ongetwijfeld de bekendste enzymen. Zij zorgen ervoor dat koolhydraten, eiwitten en vetten worden afgebroken tot kleinere moleculen. De voedingsstoffen worden dan gemakkelijk opgenomen door je darmen. Deze spijsverteringsenzymen worden in principe door je lichaam zelf geproduceerd. Door voornamelijk rauw voedsel te consumeren krijg je enzymen in je eten. 

     

    Soorten enzymen

    Er bestaan ontzettend veel enzymen! Enkele belangrijke staan hier voor je op een rij: alfa-galactosidase, amylase, betaïne, bromelaïne, fytase, glucoamylase, invertase, lactase, lipase, papaïne en protease.

     

    De enzymactiviteit is belangrijk!

    Er worden altijd acroniemen gebruikt om de activiteit van elk enzym aan te geven. Amylase heeft bijvoorbeeld DU (Dextrinizing Units), protease heeft HUT (Haemoglobin Unit) of SAPU (Spectrophotometric Acid Protease Units), en bromelaïne heeft GDU (Gelatine Digesting Units) voor zijn enzymactiviteit. Wanneer je supplementen van hoge kwaliteit gebruikt, zul je merken dat deze afkortingen worden voorafgegaan door een getal dat de activiteit van de enzymen aangeeft. Hoe hoger, hoe beter!

     

    Probiotica

    Probiotica zijn levende bacteriën die van nature in de darmen voorkomen. "Pro bioticum" betekent letterlijk "voor het leven" in het Grieks en Latijn.

    In de darmen bevinden zich meer dan honderden miljarden goede en slechte bacteriën. De vertering van voedsel wordt geholpen door deze bacteriën, die bekend staan als darmflora. Daarom is het verstandig een gezonde darmflora te behouden.

    In probiotische supplementen zitten bacteriestammen. Een verzameling bacteriën die een bepaalde functie vervullen wordt een bacteriestam genoemd. Ook geslacht en soort onderscheiden elke stam. De namen van de bacteriestammen van een goed probiotisch supplement kunnen je helpen het te identificeren.

     

    Veelvoorkomende bacteriestammen zijn: Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium lactis, Enterococcus faecium, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus salivarius en Lactococcus lactis.

     

    Levende bacteriën zijn van nature aanwezig in sommige voedingsmiddelen. De meeste bacteriën worden echter geproduceerd door verwerking. Micro-organismen zoals gist, schimmels en bacteriën worden toegevoegd tijdens dit proces, dat ook bekend staat als fermentatie. Na fermentatie wordt witte kool bijvoorbeeld zuurkool.

    Andere voorbeelden van gefermenteerde voedingsmiddelen die probiotica bevatten zijn: zuivel (yoghurt, kefir en karnemelk), rauwmelkse kaas (brie, roquefort en gorgonzola), bier, wijn, gefermenteerde sojaproducten (misosoep en tempeh) of gefermenteerde groenten (augurken en kimchi).

    Probeer bijvoorbeeld de Probiotics tabletten van XXL Nutrition. Bij Fo Nutrition vind je de probiotica of andere supplementen die aansluiten bij jouw dieetwensen.

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »