Klantenservice
0
Sluiten
  FO Nutrition - Donderdag 15 Februari 2024

  De beste voedingssupplementen voor duursporters

  Als duursporter is het essentieel om je lichaam optimaal te verzorgen. Naast een dieet rijk aan de juiste voedingsstoffen, regelmatige training en hydratatie, kunnen supplementen een waardevolle aanvulling zijn op je voedingspatroon. Ze kunnen je helpen je prestaties te verbeteren en je persoonlijke sportdoelen te bereiken. Hieronder vind je een overzicht van supplementen die specifiek gunstig kunnen zijn voor duursporters.

  Supplementen voor Duursporters

  Koolhydraten

  Voor langdurige energie zijn complexe koolhydraten onmisbaar. Ze worden langzaam verteerd en zetten om in glucose, wat vervolgens als glycogeen wordt opgeslagen voor energie tijdens langdurige inspanningen. Na ongeveer anderhalf uur intensieve activiteit is het belangrijk om je glycogeenvoorraad aan te vullen. 

  Cafeïne

  Cafeïne staat bekend om zijn stimulerende effecten, zoals het verhogen van alertheid en concentratie. Voor degenen die gevoelig zijn voor cafeïne of het voor het eerst willen gebruiken, kan een caffeine gel zoals deze van Applied Endurance een goede ondersteuning zijn tijdens trainingen. Met natuurlijke cafeïne, aminozuren en elektrolyten kan het de nodige focus en energie bieden.

  Eiwitten

  Eiwitten zijn niet alleen belangrijk voor krachtsporters, maar ook voor duursporters, omdat ze bijdragen aan de groei en het onderhoud van spiermassa. Een lichte eiwitshake kan 20 gram eiwitten per portie leveren zonder het zware gevoel van melkachtige shakes.

  Elektrolyten

  Elektrolyten zijn cruciaal voor hydratatie en het ondersteunen van verschillende lichaamsprocessen. bevat Elektrolyt poeder zoals deze van vitargo bevat essentiële elektrolyten zoals natrium, calcium en magnesium, en bieden koolhydraten om hydratatie en uithoudingsvermogen te verbeteren.

  Energiegels

  Voor momenten waarop je snel energie nodig hebt, kunnen energiegels uitkomst bieden. Ze bevatten snel absorberende koolhydraten en zijn handig mee te nemen tijdens lange afstanden.

  L-Glutamine

  Glutamine kan helpen spierafbraak te voorkomen die kan optreden door langdurige inspanning. Een supplement zoals Murdered Out L-Glutamine kan toegevoegd worden aan eiwitshakes of smoothies om de natuurlijke voorraad aan te vullen.

  Vitamine B12

  Vitamine B12 is essentieel voor de productie van rode bloedcellen en het transport van zuurstof, wat cruciaal is tijdens duursporten om vermoeidheid tegen te gaan. Omdat het lichaam B12 niet zelf kan aanmaken, is het belangrijk om dit via de voeding of supplementen binnen te krijgen.

  Het is belangrijk om te begrijpen dat sommige supplementen directe effecten hebben, zoals energiegels, terwijl andere, zoals eiwitshakes, meer indirecte effecten hebben op de lange termijn. Het is daarom cruciaal om te bepalen welke supplementen het beste passen bij jouw specifieke trainings- en levensstijl en hoe je lichaam hierop reageert.

  The latest ins and outs and more

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »